Begint u in de horeca en heeft u tot uw genoegen een terras voor uw restaurant dat u wilt uitrusten met stoelen of parasols? Weet u niet welk model stoelen u moet kiezen dat meerdere jaren meegaat? Kent u de geldende wetgeving die op dit onderwerp betrekking heeft niet? Laat ons u dan al deze details leren die voor u van cruciaal belang zijn, zodat u achteraf geen fouten maakt.

Allereerst mag een stoel het hele jaar door nooit buiten blijven staan, want wat het ook is, hij zal nooit lang permanent buiten blijven staan. Een winter zal de stoel al verkleuren en als je er meer dan één hebt, zullen ze aan het einde van de winter verschillende kleuren en tonen hebben. En het is niet noodzakelijk het barre klimaat dat aan de oorsprong ligt. Dit ongelukkige fenomeen is meestal te wijten aan verschillende vervuilingsdeeltjes en andere onzuiverheden die in de lucht aanwezig zijn, om nog maar te zwijgen van de verslechtering van menselijk handelen.

Laten we dan eens kijken naar het administratieve aspect en alle voorschriften met betrekking tot het meubilair op een terras. U moet zich ervan bewust zijn dat allereerst de verschillende gemeenten (bijvoorbeeld in België) als regel hebben dat stadsterrassen in een openbaar domein pas vanaf 31 maart open zijn en sluiten net voor de Allerheiligenvakantie, rond 31 oktober. Uitzondering om de regel te bevestigen, sommige gemeenten staan ​​het hele jaar door de aanwezigheid van stadsterrassen in openbaar eigendom toe (bijvoorbeeld de Grote Markt in Brussel) in ruil daarvoor betaalt de restauranthouder een dubbele belasting. Het aantal gemeenten dat de aanwezigheid van een terras het hele jaar door toelaat, neemt echter sterk af, zodat er straks nauwelijks meer over is.

Bovendien moeten alle terrassen in steden in een openbaar domein dezelfde meubels hebben, die alleen bij het gemeentebestuur kunnen worden gekocht.

Daarnaast wordt adverteren met stoelen of parasols steeds meer verboden, afhankelijk van de gemeente waarin je woont.

Kortom, de stoelen zullen niet heel lang opvallen. U heeft echter een geweldige oplossing: berg de stoelen 's nachts op in een speciale opslagruimte. Door dit te doen, beschermt u ze dus tegen oxidatie en het verschillende vuil dat in de lucht aanwezig is.

Share this post

Comments (0)

No comments at this moment